Nieuwsoverzicht
Paralympische Spelen
ALLsportsradio en Fonds Gehandicaptensport live vanaf de Paralympische Spelen
Sportzender ALLsportsradio en Fonds Gehandicaptensport verzorgen van 29 augustus tot en met 8 september dagelijks live-uitzendingen vanuit het TeamNL Huis in Parijs!

De uitzendingen staan geheel in het teken van de Paralympische Spelen. Elke dag van 17:00 tot 18:00 uur presenteren Robert Denneman en Nike Boor speciale uitzendingen van Uniek Sporten. In deze uitzendingen worden studiogasten ontvangen, interviews afgenomen en zijn er reportages vanuit Parijs. Uniek Sporten Vandaag is een productie van ALLsportsradio en Fonds Gehandicaptensport, met steun van de Nederlandse Loterij. NOC*NSF draagt bij aan het programma met studiogasten en biedt een centrale locatie in het TeamNL Huis.

Alle uitzendingen en interviews van Uniek Sporten Vandaag tijdens de Paralympische Spelen zijn na afloop terug te luisteren via www.allsportsradio.nl en alle bekende podcastkanalen.

ALLsportsradio presentator Robert Denneman:
"Het is ontzettend gaaf om naar Parijs af te reizen om dit prachtige event te mogen verslaan. Dit is een mooie volgende stap in de samenwerking met Fonds Gehandicaptensport en de al bijna tien jaar lopende gezamenlijke missie om meer aandacht te genereren voor aangepast sporten. Deze fantastische groep topsporters verdient het zonder meer om voor het voetlicht te komen en het is dan ook een eer hieraan te mogen bijdragen."

Directeur Fonds Gehandicaptensport Nike Boor: “De Paralympische Spelen staan symbool voor topsport, doorzettingsvermogen en inspiratie. Met Uniek Sporten Vandaag willen we de verhalen van de atleten voor een breed publiek bekend maken. Het is essentieel dat we blijven werken aan meer zichtbaarheid en erkenning voor Unieke Sporters en deze live-uitzendingen bieden daarvoor een bijzondere kans. Samen benadrukken we dat sport voor iedereen toegankelijk moet zijn, maar zien we ook dat er in Nederland nog stappen gezet moeten worden om breedtesport écht voor iedereen bereikbaar te maken.”

Uniek Sporten Vandaag
Voor het eerst wordt het programma Uniek Sporten Vandaag uitgezonden vanaf de Paralympische Spelen. Dit olympische sportevenement, georganiseerd onder toezicht van het Internationaal Paralympisch Comité, is speciaal bedoeld voor atleten met een lichamelijke beperking, een visuele beperking en een licht verstandelijke beperking. De Paralympische Spelen bieden een podium waar deze sporters hun talenten kunnen laten zien en strijden op het hoogste niveau.

ALLsportsradio en Fonds Gehandicaptensport besteden, in reguliere uitzendingen van het programma Uniek Sporten Vandaag, maandelijks al aandacht aan aangepast sporten.

ALLsportsradio
ALLsportsradio is dé online sportzender van Nederland! Op ALLsportsradio komen alle sporten aan bod. Naast de bekende sporten is er juist ook aandacht voor de minder bekende sporten. Sporten die normaliter weinig aandacht krijgen op de radio, zijn juist wel te horen op ALLsportsradio.

Fonds Gehandicaptensport
Fonds Gehandicaptensport zet zich in voor een samenleving waarin iedereen met een handicap kan sporten en bewegen. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt initiatieven, biedt financiële steun en werkt samen met diverse partners om sporten voor mensen met een beperking toegankelijk te maken. Hun missie is om, door middel van sport, barrières te doorbreken en gelijke kansen te creëren voor iedereen, ongeacht fysieke mogelijkheden. Meer informatie over hun werk en hoe je kunt bijdragen, is te vinden op www.fondsgehandicaptensport.nl.