Nieuwsoverzicht
Makkelie
ALLsportsradio verkiest Danny Makkelie tot 'By VAR beste scheidsrechter van het jaar'
Voetbalscheidsrechter Danny Makkelie is, voor het derde seizoen op rij, door de redactie van sportzender ALLsportsradio verkozen tot ‘By VAR de beste scheidsrechter van het jaar’.

Net als de afgelopen twee seizoenen toonde Makkelie zich ook dit voetbalseizoen weer de meest stabiele Eredivisie scheidsrechter. Al voor de laatste speelronde kon de overwinning hem niet meer ontlopen. Hij scoorde over het gehele seizoen een 6,0 als eindcijfer. Serdar Gözübüyük eindigde dit seizoen op de tweede plaats met een 5,8 gevolgd door Allard Lindhout met een 5,7 als eindcijfer.

Danny Makkelie: “Het is een grote eer om voor de derde keer op rij de prestigieuze ALLsportsradio trofee voor Scheidsrechter van het Jaar in ontvangst te nemen. Deze erkenning is niet alleen een waardering voor mijn persoonlijke prestaties, maar ook een moment van reflectie op een succesvol seizoen. Dit succes heb ik mede te danken aan de uitstekende samenwerking met mijn teamgenoten Hessel Steegstra en Jan de Vries. Ik wil ALLsportsradio en in het bijzonder Mario van der Ende bedanken voor deze mooie prijs”.

Mario van der Ende
De redactie van ALLsportsradio beoordeelt samen met oud-internationaal (FIFA) scheidsrechter Mario van der Ende wekelijks de prestaties van de scheidsrechters die arbitreren in de Nederlandse Eredivisie. Elke week krijgen de scheidsrechters die in actie zijn gekomen een rapportcijfer. De arbiter met het hoogste cijfer mag zich 'By VAR de beste scheidsrechter van de week' noemen. De scheidsrechter die aan het eind van het seizoen het hoogste gemiddelde heeft wordt uitgeroepen tot ‘By VAR de beste scheidsrechter van het jaar’.

Onderdelen die meespelen om tot een wekelijks cijfer te komen zijn onder meer acceptatie door spelers, spelinzicht, spelregeltoepassing, waarnemingsvermogen, kaartenbeleid, besluitvaardigheid, adequaat en preventief handelen, situationeel leiding geven, duidelijkheid en geloofwaardigheid.

ALLsportsradio
ALLsportsradio is dé online sportzender van Nederland! Op ALLsportsradio komen alle sporten aan bod. Naast de bekende sporten is er juist ook aandacht voor de minder bekende sporten. Sporten die normaliter weinig aandacht krijgen op de radio, zijn juist wel te horen op ALLsportsradio.

Foto: Soccrates Imaging.