Nieuwsoverzicht
ZTACK 5 jaar
Jongerenplatform ZTACK viert 5 jarig bestaan
Op 1 januari 2024 was het precies 5 jaar geleden dat jongerenplatform ZTACK werd opgericht. Dit werd op nieuwjaarsdag gevierd met een feestelijke radio-uitzending van 15:00 tot 18:00 uur.

De feestelijke live-uitzending op nieuwjaarsdag werd gepresenteerd door Daan Prins en Stefan Tissink. Te gast in de studio waren uiteraard alle huidige ZTACK talenten en inmiddels ex-ZTACK talenten. Zo speelde ZTACK-er van het eerste uur Kyra Kay van de Watering als actrice al een rol in Flikken Maastricht en stroomde Marnix Westhuis als DJ door naar Radio 538. De uitzending werd in de studio afgesloten met een live set van de ZTACK Club DJ’s.

Station Manager Daan Prins: “Het is mooi om te zien wat we de afgelopen vijf jaar allemaal hebben gedaan bij ZTACK. Ik kijk met veel trots op de afgelopen jaren terug en met veel enthousiasme starten we weer aan een nieuw jaar!”

ZTACK
Het jongerenplatform ZTACK werd op 1 januari 2019 gelanceerd vanuit het talentenprogramma The Radio Project. De Hilversumse mediabedrijven De Radiofabriek en Radiocoach lieten hierbij een groep jonge multimedia talenten geheel zelfstandig bouwen aan het radiostation van de toekomst. Dit resulteerde in ZTACK!

Radiocoach Pierre Papa: “De afgelopen 5 jaar ZTACK heb ik ervaren als een ontdekkingsreis in de wereld van audio door jonge onervaren contentmakers uit generatie Z. Trots op alle ZTACK-ers die alles zelf creëren, van het bouwen van de website, het creëren van content op social media tot het maken van originele radio en podcasts”.