Nieuwsoverzicht
Roelof Hemmen
'Selfmade in Holland' op New Business Radio
Op New Business Radio is Roelof Hemmen gestart met nieuwe programma Selfmade in Holland. Het programma is een productie van De Ondernemer met ondernemersnetwerk Webhelden.

Vanaf 1 november tot eind december kun je elke dinsdag luisteren naar een jonge selfmade Nederlander die succesvol is geworden met ‘new commerce’, een innovatieve manier van handel drijven. Vinden deze ondernemers zelf dat ze het gemaakt hebben? Wat is hun persoonlijke definitie daarvan? Wat hebben ze opgegeven om tot hun succes te komen? Onder meer de oprichters van TicketSwap, My Jewellery en Fabienne Chapot delen hun visie op topondernemerschap in relatie tot hun privéleven en hun persoonlijke toekomst.

De serie Selfmade in Holland is een initiatief van Suzan Eikelenstam van Webhelden, een netwerk voor eigenaren van consumer brands, en journalist Roelof Hemmen. De ambitie is om Nederlandse topondernemers te belichten en nieuwe generaties te inspireren. Suzan Eikelenstam vertelt: "We startten in 2012 met een boek: groot worden met e-commerce. Tien jaar verder zijn de ondernemers uit het boek en die uit het netwerk gierend succesvol. Ik heb ze altijd opnieuw willen interviewen: en nu dan?” Roelof: "De succesverhalen kennen we al. We zoomen nu in op wat een ondernemer beweegt nadat de grootste droom is waargemaakt. Als dat miljoenenbedrijf er staat. Zijn ze op hun bestemming of blijft die opschuiven?”

Robert van den Ham, director Content & Creatie van De Ondernemer: "We zijn blij met de samenwerking met Webhelden en de partners Adyen en Klarna voor de totstandkoming van deze bijzondere podcastserie. Samen zijn we erin geslaagd om innovatieve content te maken om ondernemend Nederland verder te inspireren.”

Selfmade in Holland is elke dinsdag van 13.00 tot 13.45 uur te beluisteren op New Business Radio, maar ook te zien op YouTube of op de website DeOndernemer.nl.

Foto: Ruud Voest