Nieuwsoverzicht
Sport Debat 2022
Frits Barend debatleider Uniek Sporten Debat 2022
ALLsportsradio en Fonds Gehandicaptensport organiseren, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, voor het tweede jaar op rij het Uniek Sporten Debat.

Op woensdagmiddag 16 februari a.s. gaan debatleider Frits Barend en ALLsportsradio presentator Robert Denneman vanuit perscentrum Nieuwspoort in Den Haag in debat met vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen over hun standpunten op het gebied van sporten voor mensen met een handicap.

In een speciale uitzending van ALLsportsradio LIVE! wordt om 12:00 uur het debat al voorbeschouwd door Robert Denneman en Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport.

“Het belang van inclusief sporten en bewegen is in nagenoeg alle lokale sportakkoorden terug te vinden. Echter om tot een gelijkwaardige sportparticipatie te komen zijn er nog flink wat barrières te slechten, zoals bijvoorbeeld de verstrekking van hulpmiddelen of de rol van sportmaatjes. Met woordvoerders sport van de Tweede Kamer gaan we daar graag over in debat”, aldus Boor.

Om 12:30 uur opent Frits Barend het debat met de vertegenwoordigers van de politieke partijen: Michiel van Nispen (SP), Lucille Werner en Inge van Dijk (CDA), Jeanet van der Laan (D66) en Daan de Kort (VVD). Er worden verschillende stellingen voorgelegd over de sportparticipatie van mensen met een beperking in Nederland. Na afloop van het debat volgt een nabeschouwing. De uitzending op ALLsportsradio duurt tot 14:00 uur.

Over Fonds Gehandicaptensport
In Nederland zijn 1,7 miljoen mensen met een handicap die om te kunnen sporten extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Lang niet overal is het sportaanbod toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport heeft de missie om sport voor iedereen met een handicap structureel dichtbij huis mogelijk te maken. Pas dan is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen.

Over ALLsportsradio
ALLsportsradio is dé online sportzender van Nederland! Op ALLsportsradio komen alle sporten aan bod. Naast de bekende sporten is er juist ook aandacht voor de minder bekende sporten. Sporten die normaliter weinig aandacht krijgen op de radio, zijn juist wel te horen op ALLsportsradio.