Nieuwsoverzicht
Wijnvrouw
GoodLIFE Radio partner van 'Wijnvrouw van het Jaar'
GoodLIFE Radio is partner geworden van de Wijnvrouw van het Jaar verkiezing 2021, de award voor krachtige, energieke en gedreven vrouwen die zich op een bijzondere manier inzetten in de wijnwereld.


In een speciale uitzending op GoodLIFE Radio werd, door intiatiefnemers van de Stichting Wijnvrouw van het Jaar Barbara Verbeek (Wijntheater) en Clarissa Slingerland, Claudia van Dongen als eerste genomineerde voor de titel Wijnvrouw van het Jaar 2021 bekend gemaakt. Later dit jaar worden nog drie andere wijnvrouwen benoemd die in september kans maken op de felbegeerde award.

Claudia van Dongen is vinoloog, wijndocent, organisator van wijnstudiereizen en heeft als adviseur en inkoper bij bekende wijnimporteurs gewerkt. De nationale award Wijnvrouw van het Jaar gaat haar derde jaar in en is een initiatief van het Wijntheater en MissPublicity

Juryrapport
Volgens de jury is Claudia een terechte kanshebber omdat zij al jaren een belangrijke rol speelt in het verbreden van de wijnkennis in Nederland. Ze heeft een grote naam opgebouwd vanwege haar brede ervaring en haar veelzijdigheid. Lesgeven, proeven, inkopen, innoveren en ondernemen: Claudia houdt zich op vele manieren professioneel bezig met wijn en is volgens de jury een wijnvrouw bij uitstek. Desondanks is Claudia bescheiden over wat ze bereikt heeft. Tot slot prijst de jury Claudia omdat zij een wijnvrouw is die mensen verbindt en inspireert, wat naadloos aansluit bij de waardes van de stichting.