Nieuwsoverzicht
Sportdebat
Fonds Gehandicaptensport en ALLsportsradio met Uniek Sporten debat
Fonds Gehandicaptensport organiseerde in samenwerking met ALLsportsradio op woensdag 3 maart jl. het Uniek Sporten debat 2021. Het debat werd geleid door Frits Barend.

Frits Barend en ALLsportsradio presentator Robert Denneman debatteerden, in een speciale live uitzending vanuit perscentrum Nieuwspoort in Den Haag, met vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen over hun standpunten op het gebied van sporten voor mensen met een handicap.

De programmering van ALLsportsradio stond woensdagmiddag 3 maart geheel in het teken van Uniek Sporten. In een speciale uitzending van ALLsportsradio LIVE! werd het Uniek Sporten debat 2021 vanaf 13:00 uur al voorbeschouwd door Robert Denneman en Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport.

Om 13:30 uur schoof debatleider Frits Barend aan, samen met vertegenwoordigers van de politieke partijen Michiel van Nispen (SP), Lisa Westerveld (GroenLinks), Rudmer Heerema (VVD) en Jeanet van der Laan (D66). Er werden verschillende stellingen voorgelegd over de sportparticipatie in Nederland. Na afloop van het debat volgde een nabeschouwing. De speciale uitzending op ALLsportsradio duurde tot 15:00 uur.

“Door de Covid-19 beperkingen is de sportparticipatie voor mensen met een beperking verslechterd. Met het debat willen we agenderen dat er mede daardoor meer nodig is om gelijkwaardigheid te creëren voor sporters met een handicap”, aldus Nike Boor. “Wij willen dat het nieuwe kabinet doorpakt en zorgt dat we in 2030 een gelijkwaardige sportparticipatie hebben en sporten dichtbij huis de normaalste zaak van Nederland is.”

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die om te kunnen sporten extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Lang niet overal is het sportaanbod toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport heeft de missie om sport voor iedereen met een handicap structureel en dichtbij huis mogelijk te maken. Pas dan is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen.