Nieuwsoverzicht
Toer voor ALS
Startschot Toer voor ALS op ALLsportsradio
Zondag 11 oktober vond bij ALLsportsradio de aftrap plaats van de Toer voor ALS. De 2e editie van dit event is een coronaproof home edition, waarbij deelnemers zich 4 weken in eigen omgeving sportief inzetten voor de strijd tegen ALS.


Tijdens deze speciale twee uur durende uitzending sprak Ron Lemmens met verschillende gasten; ALS-patiënten, deelnemers aan de Toer voor ALS, bekende sporters en sportieve influencers. 

“We zijn erg verheugd dat we in deze onzekere tijden van start kunnen met de Toer voor ALS. Overal in het land zullen de komende weken honderden mensen lopend, rennend en fietsend meters maken en geld ophalen voor onderzoek naar de dodelijke ziekte ALS. Namens Stichting ALS Nederland wens ik iedereen ontzettend veel succes bij deze sportieve inspanning!”, aldus Gorrit-Jan Blonk, directeur Stichting ALS Nederland. 

Deelnemen aan de Toer voor ALS kan in teamverband, of individueel. Het is een event voor jong en oud. Gedurende de 4 weken Toer voor ALS kan er gesport worden wanneer, hoe vaak en hoe ver mensen willen. Ook na het startschot van de Toer voor ALS is het mogelijk om mee te doen. Of je nu gaat hardlopen, wandelen, wielrennen, mountainbiken, toerfietsen of handbiken. Elke meter telt!

De ziekte ALS is één van de meest ernstige aandoeningen van het zenuwstelsel. Op dit moment overleeft geen enkele patiënt de diagnose. De gemiddelde levensverwachting na de eerste symptomen is 3 tot 5 jaar. Een medicijn vinden voor ALS moet daarom alle prioriteit krijgen. Daarvoor is geld nodig, veel geld.

ALLsportsradio is trotse mediapartner van de Toer voor ALS. De Toer voor ALS wordt vanaf de start op zondag 11 oktober tot en met de finish op zondag 8 november, vier weken lang, elke dag onder de aandacht gebracht van de luisteraars.

Meer weten over de Toer voor ALS, jezelf inschrijven of doneren? Kijk dan hier!