Nieuwsoverzicht
Robert van den Ham
De Ondernemer breidt samenwerking met New Business Radio uit
Het nieuwe seizoen van De Ondernemer op New Business Radio is begonnen. En hoe! Het grootste zakelijke merk voor mkb en zzp-ondernemers breidt de samenwerking met New Business Radio verder uit en start daarnaast nog eens vijftien nieuwe podcastseries.


Tijdens een twee uur durende online radio-uitzending met tal van (top)ondernemers, live vanuit De Radiofabriek op het Media Park, werd de najaarsprogrammering van De Ondernemer bekend gemaakt.

‘Twee jaar geleden zijn we voorzichtig begonnen met online radio, zijn we als het ware op ontdekkingsreis gegaan. Vooral dit jaar zien we onze luistercijfers, en intussen zijn we ook podcasts gaan maken, duidelijk toenemen. Die ontwikkeling past naadloos in het recente onderzoek van Markteffect over het veranderende luistergedrag,’ stelt Robert van den Ham van De Ondernemer. Uit dat onderzoek blijkt onder meer dat intussen 40 procent van de Nederlanders naar podcasts luistert, waar dat een jaar geleden nog 28 procent was. En voor De Ondernemer ook relevant: van de zakelijke podcast-luisteraars geeft 80 procent aan dat het hen helpt de dagelijkse bezigheden beter uit te kunnen voeren. Bij 34 procent is de visie op het vakgebied door podcasts veranderd.

De Ondernemer komt met een breed scala aan podcastseries, met onder meer consumentenpsycholoog Patrick Wessels, vitaliteitsdeskundige Martin Hersman, (bedrijfs)naam-expert Floris Hülsmann, startup-kenner Joni Hendrix en Brexit-expert Lennard van Otterloo als presentatoren. Autojournalist Roland Tameling gaat tweewekelijks live met mobiliteit, marcom-strateeg Thijs van Dijk maakt live radio met marketingdirecteuren, gesprekken waar hij ‘een wedstrijd’ van maakt. Van den Ham: ‘Wat ons betreft is dit een begin. We ervaren bovendien een toenemende vraag vanuit commerciële partners voor podcasts, juist ook met onze ‘stemmen’. Daar gaan we meer proposities voor ontwikkelen’.

Alle podcasts en online radio-uitzendingen zijn te beluisteren via de websites van De Ondernemer en New Business Radio.