Nieuwsoverzicht
The Ride for the roses
De Radiofabriek produceert speciale KWF podcast serie
In samenwerking met KWF Kankerbestrijding produceert YPCA, De Radiofabriek een speciale podcast serie in aanloop naar de Ride for the Roses, een jaarlijkse fietstocht om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.


In de podcastserie, die ook op New Business Radio te horen zal zijn, ontvangt presentatrice Martine Hauwert verschillende prominenten, specialisten en deelnemers aan de Ride die dit jaar op 15 september wordt verreden.

In 1998 werd de allereerste Ride for the Roses gehouden. Deze startte toen in Amsterdam en had als doel om met een unieke fietstocht een vuist maken in de strijd tegen kanker door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Het was daarmee Nederlands eerste fietsevenement waarbij fondsen werden geworven. In de jaren die volgden werd de Ride for the Roses ieder jaar op een andere plek georganiseerd en groeide het uit tot een evenement van proportie. Duizenden fietsers en supporters komen jaarlijks naar de verschillende locaties waar de Ride wordt gehouden. Het bijzondere aan deze tocht is dat de fietsers die de langste afstand rijden (de 100 km) het grootste peloton op de openbare weg vormen.

De Ride for the Roses heeft sinds haar oprichting in 1998 al meer dan 15 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek.